Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook Hesabı Nasıl Silinir? Kişisel verilerin korunması söz konusu olduğunda, Facebook artık pek çok kişi tarafından güvenilir kabul edilmiyor. Diğer bir neden de, diğer nedenlerin yanı sıra Facebook’ta artan nefret söylemi ve yalan haberlerdir. Sonuç olarak Facebook hesabınızı silmek isterseniz aşağıda yazmış olduğumuz Facebook hesap silme talimatlarını takip ederek hızlı bir şekilde hesabınızı silebilirsiniz.

Yakın geçmişte, sosyal medya devi Facebook, veri korumayla ilgili defalarca sorunlar yaşadı. Gizlilik güvenliği korkusu, sosyal medya dünyasında giderek daha fazla kullanıcının hesaplarını silmek istemesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Bu talimatlarda, sadece birkaç tıklamayla Facebook evreninden nasıl çıkacağınızı ve Facebook profilinizi silerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini göstereceğiz.

Read More
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Sonsuza dek Facebook hesabını silme

Artık Facebook ağının bir parçası olmak istemiyorsanız, hesabınızı tamamen silebilir veya bir süre duraklatabilirsiniz.

Facebook hesabınızı silme seçeneği, “Facebook bilgileriniz” altındaki ayarlarda gizlidir. Alternatif olarak, bu sayfaya tıklayarak https://www.facebook.com/help/delete_account hesap silme sayfasına hızlıca ulaşabilirsiniz.

Hesap silme için seçim penceresine gitmek için “Hesabınızı ve bilgilerinizi silin” altındaki “Görüntüle” düğmesine tıklayın .

2. Hesabınızı silmeden önce: Bilgilerinizi yedekleyin ve indirin

Facebook hesabınızı silerseniz eğer hesabınızı gire alamazsınız. Her ihtimale karşı işlemini başlatmadan önce fotoğraflarınızı veya diğer içeriklerini indirmenizi tavsiye ederim.

“Bilgilerinizi indirin” işlevini kullanarak bu çok kolaydır :

  1. “Bilgilerinizi indirin” düğmesine basın .
  2. Yedeklenmesi gereken içeriğin yanına bir onay işareti koyun ve tarih aralığını, depolama biçimini (HTML veya JSON) ve istenen ortam kalitesini seçin.
  3. Ardından “Dosya oluştur” u tıklayın. Yedeklemenin oluşturulması, depolanan bilgi miktarına bağlı olarak biraz zaman alabilir.
  4. Daha sonra yedeklemenizi sabit sürücünüze veya harici bir ortama kaydetmek için “İndir” düğmesini tıklayabilirsiniz.

3. Tüm kişisel bilgileri silme

Facebook hesabınızı sonsuza dek silmek istediğinizden eminseniz, hesabınızın silinmesini başlatmak için “Hesabı sil” düğmesini kullanabilirsiniz . Pratikte, tüm verileri tek bir tıklama ile kaldırmak işe yaramaz . Arkadaşlarla ağ kurma ve arama motoru senkronizasyonu , çeşitli verilerin silindikten sonra bile kaydedilmesi anlamına gelir .

Geride “Facebook hesabının” kalmadığından gerçekten emin olmak istiyorsan, bunu kendin yapmalısın:

  • Profilinizdeki tüm kişisel girişleri kaldırın.
  • Duvarınızdaki tüm girişleri silin. Maalesef şu anda tüm girişleri tek seferde kaldırmanın bir yolu yoktur, bu nedenle her gönderiyi tek tek elle silmeniz gerekir .
  • Temizleyin arama geçmişini gelen etkinlik günlüğüne .
  • Tüm Facebook kişilerinizi kaldırın. Bunu yapmak için, “Arkadaş olarak kaldır” seçeneğini kullanarak her arkadaşınızı  özgür bırakmanız” gerekir .
  • Örneğin Twitter veya İnstagram gibi diğer sosyal medya hesaplarına giden tüm Facebook bağlantılarını silin .
  • Facebook Messenger’daki tüm sohbet geçmişini silin. Bunu yapmak için, her sohbeti ayrı ayrı açıp kaldırmanız gerekir.
  • Messenger uygulamasında otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakın. Bu, verileri kaydedilen kişilerden de kaldıracaktır .

Google’ın bir noktada verdiğiniz bir beğeni veya yorum yoluyla sizi daha sonra izleyememesi için, gizlilik ayarları aracılığıyla arama motoruna erişimi engellemelisiniz.

4. Facebook profilinizi tamamen silin

Sağ alttaki “Hesabı sil” düğmesini tıklayın .

  1. Talimatları izleyin ve şifrenizi girerek hesabın sahibi olduğunuzu onaylayın .
  2. Çıkış yapacaksınız ve silme işlemi başlatılacak.
  3. Nihai silme işlemi yalnızca 14 günlük bir sürenin ardından yürürlüğe girer . Bu süre içinde profilinize tekrar giriş yaparsanız, silme işlemi iptal edilecektir.

Not: 14 günlük silme süresi dolduktan sonra, tüm veriler tamamen kaldırılana kadar 90 güne kadar süre geçebilir.

Related posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 comment

  1. Evet hesabınıza girmediğinizde 90 gün içerisinde silinecektir. Eğer silinmesini istemiyorsanız tekrar giriş yaparak hesabınızı aktif edebilirsiniz.